Wednesday, 19 March 2014

ပင္မွည့္သီး၏ေကာင္းက်ိဳးမ်ား

ပင္မွည့္သီး၏ေကာင္းက်ိဳးမ်ား
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
၁။ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား ႀကီးထြားမႈကို ေလ်ာ့နည္းေစသည္။

၂။ ပါဝင္ေသာ phenolic acid ႏွင့္ flavonoid ေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးသည္။

၃။ပိုးေသေစေသာ အာနိသင္ရွိသည္။

၄။ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ားစြာ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ အိုမင္းမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။

၅။ကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္ႏွင့္ သၾကားဓာတ္ပါ ဝင္မႈေၾကာင့္ အားကစားစြမ္းေဆာင္ ရည္ကို ျမင့္ေစသည္။

၆။Cholesterol က်ေစရန္ ကူညီ ေပးသည္။

၇။vit C, vit A ႏွင့္ potassium တို႔ ႄကြယ္ဝစြာပါဝင္သည္။

၈။၄င္း၏ အေစ့ seed တြင္ fiber မ်ားစြာပါဝင္သျဖင့္ weight ကိုက် ေစသည္။

၉။မအိပ္ခင္ စားသံုးေပးပါက ေကာင္း မြန္စြာ အိပ္စက္ေစသည္။

ကံေကာ္
credit to Health Updates Journal
Vol.2, No.21

No comments:

Post a Comment