Saturday, 15 March 2014

ထန္းသီးမုန္ ့



ထန္းသီးမုန္ ့

ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
  1. ဆန္ကို စင္ၾကယ္စြာ ေဆးၿပီးေထာင္းပါ။ ဆန္ခါခ်ေပးပါ။ ဆန္ခါခ် ထားထားေသာ ဆန္မႈန္႔မ်ားထဲသို႕ ထန္းသီမွည္႔မ်ား အခြံႏႊာၿပီး အႏွစ္ကိုဆန္ခါႏွင့္ တိုက္ခ်ပါ။
  2. သၾကား၊ ဆားတို႔ကိုေရာထည္႔ၿပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ။ နယ္ၿပီး လွ်င္မုန္႔မ်ား ပြလာေစရန္ (၄) နာရီခန္႔ ပိတ္စႏွင့္ ဖံုးထားေပးပါ။
  3. ေရေႏြးအိုးတြင္ စေလာင္းဖံုးၿပီး နာရီ၀က္ခန္႔ ေပါင္းပါ။ မုန္႔နပ္ေသာ အခါလိုအပ္သလို လွီးၿပီး အုန္းသီးမ်ားျဖဴး ျပီးစားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။


လိုအပ္သည့္ ပစၥည္းမ်ား
  • ငစိန္ဆန္ >> (၁) ျပည္
  • ထန္းသီးမွည္႔ >> (၁) လံုး
  • စားေဆာ္ဒါ >> (၄) ဇြန္း-လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
  • သၾကား >> (၆၀) က်ပ္သား
  • အုန္းသီး >> (၂) လံုး
  • ဆား >> သင့္ရံု

No comments:

Post a Comment