အမည္းေရာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနီေရာင္ထက္ က်န္းမာေရးအတြက္ေကာင္း
ထူးဆန္းေသာအမည္းေရာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနီေရာင္ထက္ က်န္းမာေရးအတြက္ေကာင္း
ဝါရွင္တန္ ဧၿပီ ၁၃
ႈIndig Rose ဟုေခၚေသာ ထူး ဆန္းသည့္ အေရာင္အေသြးရွိ ခရမ္း ခ်ဥ္သီး အမ်ဳိးအစားသစ္သည္ သာ မန္အနီေရာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထက္ က်န္းမာေရးကုိ အေထာက္အကူျဖစ္ ေစႏုိင္ေၾကာင္း အေမရိကန္သိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက ေျပာသည္။
အေမရိကန္သိပၸံပညာရွင္မ်ားက အဆုိပါခရမ္းခ်ဥ္သီးအမ်ဳိးအစ ားသစ္ ကုိ အေမရိကန္ႏုိင္ငံ ေအာ္ရီဂြန္ တကၠသုိလ္မွ ပါေမာကၡ ဂ်င္ေမယာက စုိက္ပ်ဳိးခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
ပညာတတ္ေက်ာင္းသားတစ္ဦး က ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ပတ္သက္ၿပီ း က်န္းမာေရးအက်ဳိးရွိပုံကုိ ေလ့လာ ေနရာမွ ၎ခရမ္းခ်ဥ္သီး အမ်ဳိး အစားသစ္ကုိ စုိက္ပ်ဳိးရန္ အၾကံဉာဏ္ ရခဲ့သည္ဟု ဆုိသည္။
သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ခရမ္းႏု ေရာင္ရွိ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခ်ဳိ႕ကုိ စမ္း သပ္ခဲ့ရာ က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အပံ့ျဖစ္ေစသည့္ ျဒပ္ ပစၥည္းမ်ားစြာပါဝင္ေနေၾကာင္ း စမ္း သပ္ေတြ႕ရွိထားသည္ဟု ဆုိသည္။ ယင္းခရမ္းႏုေရာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ကုိ ခရမ္းခ်ဥ္အ႐ုိင္းသီးအခ်ဳိ႕ႏ ွင့္ မ်ဳိးစပ္လုိက္ေသာအခါ အမည္းေရာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ထြက္ေပၚလာသည္ ဟု ဆုိသည္။
အဆုိပါ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသည္ မူလ က အားလုံးအစိမ္းေရာင္ျဖစ္သည္။ အသီးေပၚ ေနေရာင္ျခည္က်ေရာက္ ၍ အနီထက္အနက္ေရာင္သုိ႔ ေျပာင္း သြားသည္ဟု ဆုိသည္။ ယင္းအမည္း ေရာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသည္ သာမန္ အနီေရာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကဲ့သုိ႔ အခ်ဳိဓာတ္မပါေသာ္လည္း စား ေကာင္းၿပီး အနံ႔အရသာရွိသည္ဟု ဆုိသည္။
အေမရိကန္အာဟာရပညာရွင္ မ်ားက အဆုိပါအမည္းေရာင္ ခရမ္း ခ်ဥ္သီးမ်ားကုိ ျပည္သူမ်ား က်န္း မာေရးအတြက္ ပုိမုိစားသုံးသင့္ ေၾကာင္း အၾကံျပဳထားသည္။ ဆီးခ်ဳိ၊ ေသြးခ်ဳိႏွင့္ အဝလြန္သူမ်ား ပုိမုိစား သုံးသင့္သည္ဟု ဆုိသည္။
(ပရက္စ္တီဗြီ)
ဝါရွင္တန္ ဧၿပီ ၁၃
ႈIndig Rose ဟုေခၚေသာ ထူး ဆန္းသည့္ အေရာင္အေသြးရွိ ခရမ္း ခ်ဥ္သီး အမ်ဳိးအစားသစ္သည္ သာ မန္အနီေရာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထက္ က်န္းမာေရးကုိ အေထာက္အကူျဖစ္ ေစႏုိင္ေၾကာင္း အေမရိကန္သိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက ေျပာသည္။
အေမရိကန္သိပၸံပညာရွင္မ်ားက အဆုိပါခရမ္းခ်ဥ္သီးအမ်ဳိးအစ
ပညာတတ္ေက်ာင္းသားတစ္ဦး က ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ပတ္သက္ၿပီ
သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ခရမ္းႏု ေရာင္ရွိ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခ်ဳိ႕ကုိ စမ္း သပ္ခဲ့ရာ က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အပံ့ျဖစ္ေစသည့္ ျဒပ္ ပစၥည္းမ်ားစြာပါဝင္ေနေၾကာင္
အဆုိပါ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသည္ မူလ က အားလုံးအစိမ္းေရာင္ျဖစ္သည္။
အေမရိကန္အာဟာရပညာရွင္ မ်ားက အဆုိပါအမည္းေရာင္ ခရမ္း ခ်ဥ္သီးမ်ားကုိ ျပည္သူမ်ား က်န္း မာေရးအတြက္ ပုိမုိစားသုံးသင့္ ေၾကာင္း အၾကံျပဳထားသည္။ ဆီးခ်ဳိ၊ ေသြးခ်ဳိႏွင့္ အဝလြန္သူမ်ား ပုိမုိစား သုံးသင့္သည္ဟု ဆုိသည္။
(ပရက္စ္တီဗြီ)
0 comments:
Post a Comment