အစာစားတိုင္း ေၾကညက္တဲ့ အထိ ႀကိတ္၀ါးၿပီး စားေသာက္ ေပးရပါမယ္။ ဒီလို ႀကိတ္၀ါး စားေသာက္ တာေၾကာင့္ အဓိက အေနနဲ႔ က်န္းမာေရး အက်ဳိး ေက်းဇူး ႏွစ္ရပ္ကို ရရိွ ေစႏိုင္ပါတယ္။
(၁)နံပါတ္တစ္ ရရိွႏိုင္တဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးက အာဟာရ ဓာတ္ေတြကို ခႏၶာကိုယ္က ပိုမို စုပ္ယူ ရရိွႏိုင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္အေရးႀကီးတဲ့ တစ္ခ်က္က အစားအေသာက္ စားေသာက္တဲ့ နႈန္းကို ေလ်ာ့နည္း ေစတာပါ။ အစာစားတာ ေႏွးေလေလ၊ အစာကို နည္းနည္းပဲ စားျဖစ္ ေလေလ ျဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အစာစားခ်ိန္ မိနစ္၂၀ ၾကာတာနဲ႔ အစာအိမ္ ကေန ဦးေႏွာက္ဆီကို ''ဗိုက္ျပည့္ၿပီ''ဆိုတဲ့ သတင္း အခ်က္အလက္ ပို႔ေဆာင္ ေပးလို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာစား သံုးမႈမ်ားၿပီး ကိုယ္အေလးခိ်န္ ျမင့္တက္ လာႏိုင္ေျခကိုလည္း ကာကြယ္ ထိန္းသိမ္းရာ ေရာက္ပါတယ္။
(၂) အစာကို ေၾကညက္ေအာင္ ၀ါးစားတာေၾကာင့္ ရရိွႏိုင္တဲ့ ေနာက္ထပ္ က်န္းမာေရး အက်ဳိး ေက်းဇူးက က်န္းမာေရးနဲ႔ ပိုမို ညီညြတ္တဲ့ အစာကို ေရြးခ်ယ္ စားျဖစ္လို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အစာကို ၾကိတ္၀ါးတာ ၾကာေလေလ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီး ၀လံေတြကို အရသာပိုေတြ႔ ေလေလ ျဖစ္ကာ ပိုစား ျဖစ္လို႔ပါ။ ေလ့လာမႈေတြ အရ ပါးစပ္ထဲကို အစာတစ္လုတ္ ထည့္သြင္းျပီး ခိ်န္မွာ ၁၀-၁၅ ၾကိမ္ေလာက္ေတာ့ ၾကိတ္၀ါး ေပးသင့္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။
Health
Mg Mandalay
0 comments:
Post a Comment