လွ်ာလည္သြားမယ့္ ကန္စြန္းရြက္သုပ္
===================
Posted by ႏြယ္ပင္
ျပဳလုပ္ပံု......
ကန္စြန္းရြက္ကို ေရစင္စင္ ေဆးၿပီးစစ္ထားပါ ။
ျပီးရင္ ကန္စြန္းရြက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး မႏြမ္းေအာင္ ခ်က္ခ်င္း ျပန္ဆယ္ျပီး ဇကာနဲ႔ စစ္ထားပါ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ 3 /4 မႊာ ငရုတ္သီးေတာင့္ (8)ေတာင့္ ( အစပ္ၾကိဳက္ရင္မ်ားမ်ားထည့္ပါ ) ၊ ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္ ၊ ထို႔ေနာက္အားလံုးကို ေလွာ္ၿပီး ေထာင္းပါ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုတ္သီး ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမ်ား ညက္ခါနီးရင္ ငါးပိေထာင္းေလးပါ အနည္းငယ္ ထည္႔ေထာင္းပါ ။ (ငါးပိေထာင္း အဆင့္သင့္မရွိပါက ငပိစိမ္းစားကို ဖုတ္ျပီးထည့္လွ်င္လဲရပါသည္ ။)
ကန္စြန္းရြက္ ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ အနည္းငယ္္ ႏွင့္ ခုနက ေထာင္း ထားတာေတြ၊ အားလံုးကိုေရာျပီး နယ္ပါ ။
ျပီးလွ်င္ သံပုရာသီးတစ္လံုး ညွစ္ထည့္ပါ ။
ထို႔ေနာက္ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည္႔ၿပီး သုပ္လုိက္ရင္ေတာ႔ လွ်ာလည္သြားေလာက္ေအာင္ကို ေကာင္းေစမယ့္ ကန္စြန္းရြက္သုပ္ စပ္စပ္ေလး ရပါၿပီ ။
===================
Posted by ႏြယ္ပင္
ျပဳလုပ္ပံု......
ကန္စြန္းရြက္ကို ေရစင္စင္ ေဆးၿပီးစစ္ထားပါ ။
ျပီးရင္ ကန္စြန္းရြက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး မႏြမ္းေအာင္ ခ်က္ခ်င္း ျပန္ဆယ္ျပီး ဇကာနဲ႔ စစ္ထားပါ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ 3 /4 မႊာ ငရုတ္သီးေတာင့္ (8)ေတာင့္ ( အစပ္ၾကိဳက္ရင္မ်ားမ်ားထည့္ပါ ) ၊ ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္ ၊ ထို႔ေနာက္အားလံုးကို ေလွာ္ၿပီး ေထာင္းပါ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုတ္သီး ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမ်ား ညက္ခါနီးရင္ ငါးပိေထာင္းေလးပါ အနည္းငယ္ ထည္႔ေထာင္းပါ ။ (ငါးပိေထာင္း အဆင့္သင့္မရွိပါက ငပိစိမ္းစားကို ဖုတ္ျပီးထည့္လွ်င္လဲရပါသည္ ။)
ကန္စြန္းရြက္ ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ အနည္းငယ္္ ႏွင့္ ခုနက ေထာင္း ထားတာေတြ၊ အားလံုးကိုေရာျပီး နယ္ပါ ။
ျပီးလွ်င္ သံပုရာသီးတစ္လံုး ညွစ္ထည့္ပါ ။
ထို႔ေနာက္ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည္႔ၿပီး သုပ္လုိက္ရင္ေတာ႔ လွ်ာလည္သြားေလာက္ေအာင္ကို ေကာင္းေစမယ့္ ကန္စြန္းရြက္သုပ္ စပ္စပ္ေလး ရပါၿပီ ။
0 comments:
Post a Comment