ဝက္သားတုတ္ထိုးစားခ်င္တဲ့ အခ်ိန္တိုင္းအာသီသ ရွိေနတာၾကာပါၿပီ ။
အစားအေသာက္အေၾကာင္းပဲ စဥ္းစားေနမိတယ္။
အခ်ိန္တိုင္း ဒီအေၾကာင္းပဲ စဥ္းစားေနမိတာ ေရွ ့ေရးစီးပြားေရးအတြက္ပါ။
က်ေနာ္ငယ္ငယ္ကလည္းစိတ္ကူးမိတယ္..တုတ္ထိုးေရာင္းဖို ့ေလ။
ဝက္သားတုတ္ထိုးက မႏၱေလးမွာ စားရတာနဲ ့ရန္ကုန္မွာ စားရတာ မတူလွဘူး။
မႏၱေလးက အဓိက အသားကို ၿပဳတ္ထားတာဆိုေတာ့ အသားက ေပ်ာ့တယ္။
တုတ္နဲ ့ထိုးထားတာတင္ မဟုတ္ပဲ ပြဲနဲ ့လဲစားလို ့ရတယ္။
ပြဲနဲ ့ၾကေတာ့ အသားၿပဳတ္တဲ့အရည္ေရာၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီး ကို ပါးပါးလွီးထည့္၊
ငရုတ္သီးေဆာ့ရယ္ သံပုရာသီးညွစ္ၿပီး စားၾကတယ္။
တုတ္နဲ ့ထိုးထားတာၾကေတာ့ မႏၱေလးမွာ အကင္လို ့ေခၚတယ္။
အကင္နဲ ့ပြဲႏွင့္ေပါ့။
ၿပီးေတာ့ အသား၊အူနဲ ့အဆုတ္ကို မီးေအးေအးေလးနဲ ့ၾကြတ္ေနေအာင္
ေၾကာ္ထားတဲ ့အၾကြတ္ေၾကာ္ဆိုတာ ရွိေသးတယ္။
အဲဒါနဲ ့ၾကေတာ့ ဝက္ၿပဳတ္ေရကို သံပုရာသီးညွစ္ၿပီးေသာက္ေပါ့။
ရန္ကုန္မွာ တုတ္ထိုးစားေတာ့ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ၾကာဇံေၾကာနဲ ့လည္းေရာစားပါတယ္။
္ရန္ကုန္ဆိုင္ေတြအားလံုးထဲ မွာေတာ့ဒီဆိုင္ေတြ ကအေကာင္းဆံုးပါဘဲ..။
စဥ္ ့အိုတန္းလမ္းထိပ္ကတုတ္ထိုးဆိုင္
လမ္းမေတာ္သံေစ်းေရွ ့က မငယ္ဆိုင္.
၁၃ လမ္းကေမာင္ျမင့္ဆိုင္လည္း အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။
ေက်ာင္းေျမာင္းသီတာလမ္းကေခြးနီုဆိုင္
အင္းလ်ားေရကူးကန္ေဘး က တုတ္ထိုးဆိုင္
၀ါးတန္းလမ္းလူပ်ိဳၾကီးဥိးခ်စ္တုတ္ထိုးဆိုင္္ (စိတ္တိုင္းက်လက္ဘက္ရည္ဆိုင္နဲ ့ပန္ဒါေဟာ္တယ္ၾကားက)
စမ္းေခ်ာင္း ပဒုမၼာကြင္း La Belle ေရွ ႔ က ၀က္သားတုတ္ထိုး…ဒီဆိုင္မ်ားကေတာ့ က်မ………..
—————–
ေက်ာင္းသူဘ၀တုန္းက တုတ္ေလးနဲ ့ထိုးၿပီးစားရတာ အရမ္းသေဘာက်တာပဲ(တုတ္လည္းမပစ္ခ်တတ္၊ မခ်ိဳးတတ္ပါ)
မွတ္မွတ္ယယ တုတ္ထိုးစားတာအျပန္ ကားစီးဖို ့ဘဲခ်န္ျပီးစားဘူးပါတယ္..။
လမ္းမွာ ရန္ကင္းနားကားပ်က္လို ့ ေနာက္ကားစီးဖို ့ေငြကပါမလာပါဘူး…စပယ္ယာကလည္း လူလည္ပါ…စက္ျပင္ဆရာသြားေခၚအံုးမယ္ဆိုျပီးထြက္သြားတာအၾကာၾကီးပါ…။
မေစာင့္နိုင္လို ့..ရန္ကင္းကေက်ာက္ေျမာင္းအထိလမ္းေလွ်ာက္ျပန္ခဲ ့ဘူးပါတယ္)
ရန္ကုန္မွာက် အသားကို နည္းနည္းၿပန္ေၾကာ္ပါတယ္။
က်ေနာ္ကေတာ့ ၿပဳတ္တဲ့အရသာကိုၾကိဳက္ပါတယ္။
မိမိႏွစ္သက္ရာ ဝက္သားကလီစာမ်ားကို ေရြးဝယ္ထားပါ။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္း
ဝက္အသည္း၊ႏွလံုး၊လွ်ာ ၊အူခ်ိဳ ၊အူပိတ္ ေသြးခဲ၊ အသား၊ တစ္ပိသာ
ဆား
အခ်ိဳမွုန္ ့
သၾကား
ပဲငံျပာရည္
ဂ်င္း လိုသေလာက္
တရုပ္မဆလာ လိုသေလာက္
ၾၾကက္သြန္ျဖဴ လိုသေလာက္
နာနတ္ပြင့္ ၅ ပြင့္
ငရုပ္ေဆာ့
သံပုရာသီး
ငရုပ္သီးစိမ္း
ဘဲဥ၁၀ လံုး
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ဝက္အသည္း၊ႏွလံုး၊လွ်ာ ၊အူခ်ိဳ ၊အူပိတ္ ေသြးခဲ၊ အသား တို ့ကို ေရေသခ်ာေဆးပါ။
ျပီးလွ်င္ခ်င္းေထာင္းေရနဲ ့နယ္ေပးပါတယ္။
ေနာက္ ဆား၊သၾကားအနည္းငယ္၊
ပဲငံၿပာရည္အေနာက္၊ငံၿပာရည္၊တရုတ္မဆလာ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္း
တို ့ၿဖင့္ နွံေအာင္ဆုတ္နယ္ေပးပါ။ ထို ့ေနာက္ အသားမ်ားကို ၿပဳတ္ေပးပါ။
ေပါင္းအိုးနဲ ့ေပါင္းေပးရင္ အရသာပိုေကာင္းပါတယ္။
အသားၿပဳတ္အိုးထဲကို ဂ်င္းအေခ်ာင္းေလးေတြလွီးၿပီး ထည့္ေပးပါတယ္။
နာနတ္ပြင့္အလြယ္တကူရမယ္ဆိုရင္ ထည့္ၿပဳတ္ေပးပါ။
အသားႏူးၿပီဆိုရင္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ဆင္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့ ငရုတ္ေဆာ့ကို
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ငရုတ္သီးစိမ္းလွီးထည့္ သံပုရာရည္ညွစ္ၿပီး ၿပင္ဆင္ပါ။
အရည္ေလးနဲ ့စားမယ္ဆို မိမိႏွစ္သက္ရာအပိုင္းကို ပါးပါးလွီး၊
အရည္ဆမ္း၊အခ်ဥ္ထည္ ့ၿပီး စားသံုးပါ။
ထမင္းနဲ ့စားမွာမလို ့ဆိုရင္ေတာ ့ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္း
ပါးပါးလွီးပါ။
ပဲပင္ေပါက္ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး သခြားသီးနဲ ့မုန္လာဥနီကိုအေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးေပးပါ။
အသားနဲ ့ေရာၿပီး ငံၿပာရည္တို ့နဲ ့သုတ္စားပါ။
အသားကို ေၾကာ္ၿပီးမွစားခ်င္သူမ်ားအတြက္ အသားကို ဆီၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
ၿပီးမွ ၿပန္ၿပီးေပါင္းေပးပါ။
ဒါဆိုရင္ အရမ္းစားေကာင္းတဲ ့၀က္သားတုတ္ထိုးရပါၿပီေနာ္။ စာျပီးရင္ေဆြမ်ိဳးပါေမ ့နိုင္လို ့အရင္ ေဆြမ်ိဳးစာရင္းစမွတ္ပါ
ကဲ စြဲမယ္ေဟ ့
ေရႊအိမ္စည္
— with Shwe Arlu and 2 others.အစားအေသာက္အေၾကာင္းပဲ စဥ္းစားေနမိတယ္။
အခ်ိန္တိုင္း ဒီအေၾကာင္းပဲ စဥ္းစားေနမိတာ ေရွ ့ေရးစီးပြားေရးအတြက္ပါ။
က်ေနာ္ငယ္ငယ္ကလည္းစိတ္ကူးမိတယ္..တုတ္ထိုးေရာင္းဖို ့ေလ။
ဝက္သားတုတ္ထိုးက မႏၱေလးမွာ စားရတာနဲ ့ရန္ကုန္မွာ စားရတာ မတူလွဘူး။
မႏၱေလးက အဓိက အသားကို ၿပဳတ္ထားတာဆိုေတာ့ အသားက ေပ်ာ့တယ္။
တုတ္နဲ ့ထိုးထားတာတင္ မဟုတ္ပဲ ပြဲနဲ ့လဲစားလို ့ရတယ္။
ပြဲနဲ ့ၾကေတာ့ အသားၿပဳတ္တဲ့အရည္ေရာၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီး ကို ပါးပါးလွီးထည့္၊
ငရုတ္သီးေဆာ့ရယ္ သံပုရာသီးညွစ္ၿပီး စားၾကတယ္။
တုတ္နဲ ့ထိုးထားတာၾကေတာ့ မႏၱေလးမွာ အကင္လို ့ေခၚတယ္။
အကင္နဲ ့ပြဲႏွင့္ေပါ့။
ၿပီးေတာ့ အသား၊အူနဲ ့အဆုတ္ကို မီးေအးေအးေလးနဲ ့ၾကြတ္ေနေအာင္
ေၾကာ္ထားတဲ ့အၾကြတ္ေၾကာ္ဆိုတာ ရွိေသးတယ္။
အဲဒါနဲ ့ၾကေတာ့ ဝက္ၿပဳတ္ေရကို သံပုရာသီးညွစ္ၿပီးေသာက္ေပါ့။
ရန္ကုန္မွာ တုတ္ထိုးစားေတာ့ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ၾကာဇံေၾကာနဲ ့လည္းေရာစားပါတယ္။
္ရန္ကုန္ဆိုင္ေတြအားလံုးထဲ မွာေတာ့ဒီဆိုင္ေတြ ကအေကာင္းဆံုးပါဘဲ..။
စဥ္ ့အိုတန္းလမ္းထိပ္ကတုတ္ထိုးဆိုင္
လမ္းမေတာ္သံေစ်းေရွ ့က မငယ္ဆိုင္.
၁၃ လမ္းကေမာင္ျမင့္ဆိုင္လည္း အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။
ေက်ာင္းေျမာင္းသီတာလမ္းကေခြးနီုဆိုင္
အင္းလ်ားေရကူးကန္ေဘး က တုတ္ထိုးဆိုင္
၀ါးတန္းလမ္းလူပ်ိဳၾကီးဥိးခ်စ္တုတ္ထိုးဆိုင္္ (စိတ္တိုင္းက်လက္ဘက္ရည္ဆိုင္နဲ ့ပန္ဒါေဟာ္တယ္ၾကားက)
စမ္းေခ်ာင္း ပဒုမၼာကြင္း La Belle ေရွ ႔ က ၀က္သားတုတ္ထိုး…ဒီဆိုင္မ်ားကေတာ့ က်မ………..
—————–
ေက်ာင္းသူဘ၀တုန္းက တုတ္ေလးနဲ ့ထိုးၿပီးစားရတာ အရမ္းသေဘာက်တာပဲ(တုတ္လည္းမပစ္ခ်တတ္၊ မခ်ိဳးတတ္ပါ)
မွတ္မွတ္ယယ တုတ္ထိုးစားတာအျပန္ ကားစီးဖို ့ဘဲခ်န္ျပီးစားဘူးပါတယ္..။
လမ္းမွာ ရန္ကင္းနားကားပ်က္လို ့ ေနာက္ကားစီးဖို ့ေငြကပါမလာပါဘူး…စပယ္ယာကလည္း လူလည္ပါ…စက္ျပင္ဆရာသြားေခၚအံုးမယ္ဆိုျပီးထြက္သြားတာအၾကာၾကီးပါ…။
မေစာင့္နိုင္လို ့..ရန္ကင္းကေက်ာက္ေျမာင္းအထိလမ္းေလွ်ာက္ျပန္ခဲ ့ဘူးပါတယ္)
ရန္ကုန္မွာက် အသားကို နည္းနည္းၿပန္ေၾကာ္ပါတယ္။
က်ေနာ္ကေတာ့ ၿပဳတ္တဲ့အရသာကိုၾကိဳက္ပါတယ္။
မိမိႏွစ္သက္ရာ ဝက္သားကလီစာမ်ားကို ေရြးဝယ္ထားပါ။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္း
ဝက္အသည္း၊ႏွလံုး၊လွ်ာ ၊အူခ်ိဳ ၊အူပိတ္ ေသြးခဲ၊ အသား၊ တစ္ပိသာ
ဆား
အခ်ိဳမွုန္ ့
သၾကား
ပဲငံျပာရည္
ဂ်င္း လိုသေလာက္
တရုပ္မဆလာ လိုသေလာက္
ၾၾကက္သြန္ျဖဴ လိုသေလာက္
နာနတ္ပြင့္ ၅ ပြင့္
ငရုပ္ေဆာ့
သံပုရာသီး
ငရုပ္သီးစိမ္း
ဘဲဥ၁၀ လံုး
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ဝက္အသည္း၊ႏွလံုး၊လွ်ာ ၊အူခ်ိဳ ၊အူပိတ္ ေသြးခဲ၊ အသား တို ့ကို ေရေသခ်ာေဆးပါ။
ျပီးလွ်င္ခ်င္းေထာင္းေရနဲ ့နယ္ေပးပါတယ္။
ေနာက္ ဆား၊သၾကားအနည္းငယ္၊
ပဲငံၿပာရည္အေနာက္၊ငံၿပာရည္၊တရုတ္မဆလာ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္း
တို ့ၿဖင့္ နွံေအာင္ဆုတ္နယ္ေပးပါ။ ထို ့ေနာက္ အသားမ်ားကို ၿပဳတ္ေပးပါ။
ေပါင္းအိုးနဲ ့ေပါင္းေပးရင္ အရသာပိုေကာင္းပါတယ္။
အသားၿပဳတ္အိုးထဲကို ဂ်င္းအေခ်ာင္းေလးေတြလွီးၿပီး ထည့္ေပးပါတယ္။
နာနတ္ပြင့္အလြယ္တကူရမယ္ဆိုရင္ ထည့္ၿပဳတ္ေပးပါ။
အသားႏူးၿပီဆိုရင္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ဆင္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့ ငရုတ္ေဆာ့ကို
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ငရုတ္သီးစိမ္းလွီးထည့္ သံပုရာရည္ညွစ္ၿပီး ၿပင္ဆင္ပါ။
အရည္ေလးနဲ ့စားမယ္ဆို မိမိႏွစ္သက္ရာအပိုင္းကို ပါးပါးလွီး၊
အရည္ဆမ္း၊အခ်ဥ္ထည္ ့ၿပီး စားသံုးပါ။
ထမင္းနဲ ့စားမွာမလို ့ဆိုရင္ေတာ ့ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္း
ပါးပါးလွီးပါ။
ပဲပင္ေပါက္ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး သခြားသီးနဲ ့မုန္လာဥနီကိုအေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးေပးပါ။
အသားနဲ ့ေရာၿပီး ငံၿပာရည္တို ့နဲ ့သုတ္စားပါ။
အသားကို ေၾကာ္ၿပီးမွစားခ်င္သူမ်ားအတြက္ အသားကို ဆီၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
ၿပီးမွ ၿပန္ၿပီးေပါင္းေပးပါ။
ဒါဆိုရင္ အရမ္းစားေကာင္းတဲ ့၀က္သားတုတ္ထိုးရပါၿပီေနာ္။ စာျပီးရင္ေဆြမ်ိဳးပါေမ ့နိုင္လို ့အရင္ ေဆြမ်ိဳးစာရင္းစမွတ္ပါ
ကဲ စြဲမယ္ေဟ ့
ေရႊအိမ္စည္
0 comments:
Post a Comment