ၾကက္သားစိမ္း ေဆးျခင္းက အစာအဆိပ္သင့္နိုင္ေျခကို ျမင့္တက္ေစၾကက္သားကို မခ်က္ျပဳတ္ခင္မွာ ေဆးေၾကာျခင္းကို လူအေတာ္ မ်ားမ်ား ျပဳလုပ္ၾက ပါတယ္။ သို႔ေသာ္လည္း သုေတသီ မ်ားဟာ ေဆးေၾကာျခင္း အေလ့ အထက အစာအဆိပ္ သင့္ႏိုင္ေျခကို ျမင့္တက္ေစေၾကာင္း ေတြ႕ရွိထား ပါတယ္။
UK Food Standards Agency ကေျပာၾကား ထားတာကေတာ့ ၾကက္သား အစိမ္းကို ေဆးေၾကာျခင္းဟာ Campylobacter ဗက္တီးရီးယားကို ပ်ံ႔ႏွံ႔ေစပါ တယ္။ စားဖိုမွဴးရဲ႕ လက္၊ အဝတ္အစားနဲ႕ ပတ္ဝန္းက်င္သာမက ေရစက္မ်ားက တစ္ဆင့္ ဗက္တီးရီးယားေတြက ပ်ံ႔ႏွံ႔ႏိုင္ပါတယ္။
Campylobacter ဗက္တီးရီးယားဟာ ေအာ့အန္ျခင္း၊ ဝမ္းေလွ်ာျခင္းကို ျဖစ္ေစပါတယ္။lmitable Vowel Syndrome သာမက ျပင္းထန္ေသာ အ႐ိုးအဆစ္ ေရာင္ေရာဂါကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ အခ်ိဳ႕ေသာ လူမ်ားတြင္ ေျခ၊လက္မ်ားကို ျဖတ္ပစ္ ရသည္အထိ အေျခအေန ဆိုးဝါးႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသနျပ ခ်က္မ်ား အရ သိရွိရပါတယ္။
မၾကာေသးခင္က သုေတသန ျပဳခ်က္ စစ္တမ္းမ်ား အရ ဆိုရင္ ေလ့လာခံမ်ားရဲ႕ ၄၄ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ဟင္းမခ်က္ခင္ ၾကက္သားမ်ားကို အၿမဲေဆးေၾကာေလ့ ရွိေၾကာင္း၊ ၂၈ ရာခိုင္ႏႈန္းက ထိုဗက္တီးရီယား ပိုး၏ အမည္ကို ၾကားဖူးေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ထိုဗက္တီးရီးယားပိုး ကူးစက္ခံရမႈ၏ ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ မသန္႔ ရွင္းေသာ ၾကက္သားေၾကာင့္ ျဖစ္ရတယ္လို႔ ေတြ႔ရိွခဲ့ၾက ပါတယ္။
By Health Digest
0 comments:
Post a Comment