အရြက္မွအစ အျမစ္အဆံုး ပဥၥငါးပါးလံုး ေဆးဖက္၀င္သည့္ ၾသဇာပင္
ၾသဇာပင္ သည္ ျမန္မာႏုိင္ငံ အႏွံ႔အျပား တြင္ ေပါက္ေရာက္ေလ့ ရွိၿပီး အလယ္ပိုင္း ေဒသမ်ား၌ အေလ့က် ေပါက္သည္ကုိ ေတြ႕ရသည္။
ျမန္မာ့ ေဆးက်မ္းမ်ား အရ ၾသဇာသီးသည္ ေအး၍ ေသြးအားကုိ တုိးပြားေစသည္။ ႏွလံုးကုိ မ်ားစြာ အက်ိဳးျပဳ၍ ပူေလာင္ျခင္း ၊ ေလပူေရာဂါ ႏွင့္ ေသြးအန္ေရာဂါ မ်ားကုိ ပယ္ေဖ်ာက္ ႏုိင္စြမ္း ရွိသည္။
ၾသဇာရြက္ ကုိ ႀကိတ္၍ စားျခင္းျဖင့္ သန္မာေစၿပီး အရြက္ကုိ ေခ်၍ ရွဴေပးပါက အမူးအေမာ္ သက္သာေစသည္။ ၾသဇာသီး အစိမ္းသည္ ခ်ဳပ္ေသာ သတၱိ ရွိသျဖင့္ ၀မ္းသြားျခင္း ၊ ၀မ္းသက္ျခင္း မ်ားအတြက္ ေကာင္း၏။ ၀မ္းကိုက္ေရာဂါ ၊ ေလနာေရာဂါ ႏွင့္ အစာအိမ္ မေကာင္းျခင္း တုိ႔ကုိလည္း ေပ်ာက္ကင္း ေစႏုိင္သည္။
ၾသဖာသီး အေစ့ကုိ အမႈန္႔ ျပဳလုပ္ကာ အနာမ်ားေပၚ ျဖဴးေပးပါက ပုိးမ်ား ေသ၍ ေပ်ာက္ကင္း ေစႏုိင္ၿပီး ၾသဇာပင္မွ အျမစ္ကုိ ေသြး၍ ေသာက္ပါက ဆီးခ်ဳိ ၊ ဆီးခ်ဳပ္ ေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္ကင္း ေစႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။
ျမန္မာ့ ေဆးက်မ္းမ်ား အရ ၾသဇာသီးသည္ ေအး၍ ေသြးအားကုိ တုိးပြားေစသည္။ ႏွလံုးကုိ မ်ားစြာ အက်ိဳးျပဳ၍ ပူေလာင္ျခင္း ၊ ေလပူေရာဂါ ႏွင့္ ေသြးအန္ေရာဂါ မ်ားကုိ ပယ္ေဖ်ာက္ ႏုိင္စြမ္း ရွိသည္။
ၾသဇာရြက္ ကုိ ႀကိတ္၍ စားျခင္းျဖင့္ သန္မာေစၿပီး အရြက္ကုိ ေခ်၍ ရွဴေပးပါက အမူးအေမာ္ သက္သာေစသည္။ ၾသဇာသီး အစိမ္းသည္ ခ်ဳပ္ေသာ သတၱိ ရွိသျဖင့္ ၀မ္းသြားျခင္း ၊ ၀မ္းသက္ျခင္း မ်ားအတြက္ ေကာင္း၏။ ၀မ္းကိုက္ေရာဂါ ၊ ေလနာေရာဂါ ႏွင့္ အစာအိမ္ မေကာင္းျခင္း တုိ႔ကုိလည္း ေပ်ာက္ကင္း ေစႏုိင္သည္။
ၾသဖာသီး အေစ့ကုိ အမႈန္႔ ျပဳလုပ္ကာ အနာမ်ားေပၚ ျဖဴးေပးပါက ပုိးမ်ား ေသ၍ ေပ်ာက္ကင္း ေစႏုိင္ၿပီး ၾသဇာပင္မွ အျမစ္ကုိ ေသြး၍ ေသာက္ပါက ဆီးခ်ဳိ ၊ ဆီးခ်ဳပ္ ေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္ကင္း ေစႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။
0 comments:
Post a Comment