စာမ်ားကို ျမန္မာ အကၡရာျဖင္႔ရွာေဖြရန္* အမ်ားအက်ိဳးျပဳျခင္းျဖင့္ေပ်ာ္ရႊင္မွုရပါေစ...။ (မည္သူမဆို မွ်ေ၀ယူနိုင္ပါသည္- ေရႊအိမ္စည္)

ပင္မစာမ်က္ႏွာ

ဗဟုသုတ

ဘုရားသမိုင္း

တရားဒါန

ပညာေရး

က်န္းမာေရး

နည္းပညာ

ကဗ်ာမ်ား

စီးပြား/စီမံ

ဘေလာ့ပိုစ္မ်ား

ဟင္းခ်က္နည္း

ထူးျခားဆန္းျပား

mp3 သီခ်င္းမ်ား

ဟာသလြင္ၿပင္


စာမ်ားကို ျမန္မာ အကၡရာျဖင္႔ရွာေဖြရန

Saturday 15 March 2014

ေဂြးသီးငပိခ်က္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ေဂြးသီးႏုႏု (၇-၈လုံးခန္႕) English name - hog plum or Ambarella-ၾကက္သြန္ျဖဴ၂ျမြာ၊ၾကက္သြန္နီ ၁လုံး-ငရုတ္သီးစိမ္း(၆ေတာင္႔)-ငရုတ္သီးျခမ္းခြဲ၂ဇြန္း(စားပြဲတင္)-ပုစြန္ေျခာက္ (လက္တဆုပ္စာ)-ငါးပိစိမ္းစား (စားပြဲတင္၂ဇြန္းခန္႕)-ဆား၊ၾကက္သားမႈန္႕၁ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း)-နႏြင္းမႈန္႕နဲနဲ-အေရာင္တင္မႈန္႕၁ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း)ေဂြးသီးကုိ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ေပးပါ။ ႏုတဲ႔အတြက္အခြံမခြါပဲ ေဂြးသီးေတြကုိ ငရုတ္ဆုံတြင္ ေထာင္းပါ။
ဒါကမသီတာသြင္ရဲ႔ပုံေလးပါ

ပုစြန္ေျခာက္ေထာင္းေပးထားပါ။ ငါးပိကုိေရေႏြးၾကမ္းတလုံးစာေရထဲ႔ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆီပူလာရင္ ပါးပါးလီွးျကက္သြန္နီမ်ား၊ျဖဴမ်ားကုိ နႏြန္း၊ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ၾကက္သြန္ကြၽတ္လာရင္ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ေတြကုိထည့္ျပီး ဆက္ေမႊပါ။

ပုစြန္ေျခာက္နံ႕ေမႊးလာျပီဆုိရင္ငရုတ္သီးျခမ္းခြဲထဲ႔ ေထာင္းထားတဲ့ ေဂြးသီးေတြကို ထည့္ျပီး အားလံုးေမႊေပးပါ။

ႏွံ႔ေအာင္ေမႊျပီးရင္ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ငါးပိအရည္ကုိ႕ထည့္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕ထည့္ျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးေတြကိုညႇပ္၍ေသာ္၎ အေတာင္႔လိုက္ေသာ္၎ထဲ႔ကာအဖံုးအုပ္ျပီး ဆက္တည္ေပးထားပါ။

၂မိနစ္ခန္႕အုပ္ျပီးရင္ အရသာျမည္းျပီးဖိုေပၚကခ်လို႕ရပါျပီ။

0 comments:

Post a Comment

.•°*”˜˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙အေၾကာင္းအမ်ိဳးေၾကာင့္ဆက္သြယ္လိုလွ်င္.•°*”˜˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

foxyform