စာမ်ားကို ျမန္မာ အကၡရာျဖင္႔ရွာေဖြရန္* အမ်ားအက်ိဳးျပဳျခင္းျဖင့္ေပ်ာ္ရႊင္မွုရပါေစ...။ (မည္သူမဆို မွ်ေ၀ယူနိုင္ပါသည္- ေရႊအိမ္စည္)

ပင္မစာမ်က္ႏွာ

ဗဟုသုတ

ဘုရားသမိုင္း

တရားဒါန

ပညာေရး

က်န္းမာေရး

နည္းပညာ

ကဗ်ာမ်ား

စီးပြား/စီမံ

ဘေလာ့ပိုစ္မ်ား

ဟင္းခ်က္နည္း

ထူးျခားဆန္းျပား

mp3 သီခ်င္းမ်ား

ဟာသလြင္ၿပင္


စာမ်ားကို ျမန္မာ အကၡရာျဖင္႔ရွာေဖြရန

Friday, 18 April 2014

အသင့္စားအာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ားမီးေလာင္ျခင္းမွာ အသုံးျပဳသည့္ ဆီေၾကာင့္ဟုဆုိ

လူမႈကြန္ရက္ေပၚတြင္ ပ်ံ႕ႏွံ႔ေနေသာ Oishi Snack အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ကို မီး႐ႈိ႕လွ်င္ မီးေတာက္ျခင္းမွာ မုန္႔တြင္ပါေသာ စားအုန္းဆီေၾကာင့္ျဖစ္ေၾကာင္း Myanmar Liwayway Food
Industries ကုမၸဏီ၏ စက္႐ုံဒါ႐ုိက္တာ ဦးေအာင္ၾကည္စုိးက ေျပာသည္။

အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ား မီးေတာက္ေလာင္မႈကုိ ေနျပည္ေတာ္သုိ႔ စစ္ေဆးခ်က္ပုိ႔ၿပီး ယင္းထက္ပုိ၍ အေသးစိတ္စစ္ဖြဲ႕ရန္ စီစဥ္ထားေၾကာင္း၊ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရးဌာန(FDA)မွ တာ၀န္ရွိသူတစ္ဦးက ျပန္လည္ေျဖၾကားသည္။
         
‘‘Oishi Snack ကိစၥ စစ္ေဆးတဲ့ ဆရာမက ရန္ကုန္႐ုံးခြဲကပါ။ ခုအစည္းအေ၀းတက္ေနတယ္။  Oishi ကိစၥက စစ္ေဆးေနတဲ့အဆင့္သာရွိပါေသးတယ္’’ဟု FDA ႐ုံးတာ၀န္ရွိသူတစ္ဦးက ေျပာသည္။
         
လူမႈကြန္ရက္ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္တြင္ Oishi Snack အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္တစ္ခုကုိ မီး႐ႈိ႕ထားရာ ဖေယာင္းတုိင္၌ မီးေတာက္ေလာင္ေနသည့္ပံုသဏၭာန္ ျဖစ္ေပၚေနသည့္ ဓာတ္ပုံတစ္ပုံ ပ်ံ႕ႏွံ႔ေနျခင္းျဖစ္ၿပီး က်န္းမာေရးအတြက္ မသင့္ေလ်ာ္၍ ေရွာင္ရွားရန္ သတိေပးစာမ်ားပါ ေရးသားထားသည္။
           
‘‘ဒါ သဘာ၀ပဲေလ။ ဆီေၾကာ္တဲ့ မုန္႔မ်ဳိးကေတာ့ မီးေလာင္တာပဲ။ တျခားမုန္႔ေတြလည္း ေလာင္တာပဲ။ အာလူးေၾကာ္မွာက ဆီပါေနတာကုိ’’ဟု ဦးေအာင္ၾကည္စုိးကေျပာသည္။
         
အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္၌ ပါ၀င္သည့္ ကုန္ၾကမ္းသည္ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္ေၾကာင္း (FDA)၏ ခြင့္ျပဳခ်က္ရရွိၿပီးျဖစ္၍  စားသုံးသူမ်ားမစိုးရိမ္ရန္ အထက္ပါပုဂၢဳိလ္ကေျပာသည္။
         
‘‘အဓိကက ျပန္ေၾကာ္ဆီေတြေၾကာင့္ျဖစ္တတ္တယ္။ တစ္ခါေၾကာ္ၿပီး အေငြ႕ထြက္သြားၿပီးရင္ ျပန္မသုံးရေတာ့ဘူး။ ေနာက္ထပ္အစားအစာကို ျပန္ေၾကာ္ဆီသုံးမယ္ဆုိရင္ အဲဒီအထဲမွာ ျပန္ေၾကာ္ဆီေတြက စိမ့္၀င္ၿပီး အင္မတန္ဒုကၡေပးႏုိင္တယ္။ အဆီပိတ္၊ အ၀လြန္၊ အစာအိမ္လမ္းေၾကာင္းနဲ႔ပတ္သက္တဲ့ ကင္ဆာေတြအထိပါ ျဖစ္ႏုိင္တယ္’’ဟု အလုံၿမိဳ႕နယ္၊ ၀င္းေဆးခန္းမွ ေဒါက္တာျ့မင့္ဦးက သုံးသပ္ေျပာၾကားသည္။
         
Oishi Snack အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္အျပင္ အျခား Snack ထုပ္အတြင္းရွိ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ားကို မီး႐ႈိ႕ၾကည့္ရာတြင္လည္း မီးေတာက္ေလာင္သည္ကို စမ္းသပ္ေတြ႕ရွိရသည္။
         
အသင့္စားအာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ားတြင္ ေနၾကာဆီ၊ ႏွမ္းဆီ၊ ေျမပဲဆီ၊ သံလြင္ဆီမ်ားကို သုံးရၿပီး တိရစၧာန္အဆီမ်ားႏွင့္ စားအုန္းဆီမ်ားက က်န္းမာေရးႏွင့္မညီၫြတ္ေၾကာင္း စိတ္ခ်ရသည့္ ေနၾကာဆီ၊ ႏွမ္းဆီမ်ားကိုပင္ ေနာက္တစ္ႀကိမ္ ျပန္ေၾကာ္ဆီအျဖစ္ မသုံးသင့္ေၾကာင္း ဆရာ၀န္အခ်ဳိ႕ကအႀကံျပဳသည္။

Author:
ေဇေႏြထြန္း
ယမင္း
7DAY DAILY

အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ားအား မီး႐ိႈ႕ၾကည့္စဥ္ ဓာတ္ပံု-ေဂ်ေမာင္ေမာင္(အမရပူရ)

0 comments:

Post a Comment

.•°*”˜˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙အေၾကာင္းအမ်ိဳးေၾကာင့္ဆက္သြယ္လိုလွ်င္.•°*”˜˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

foxyform